Úvod

Jak zavařit rajčata, abyste je měli v zimě po ruce?

Letos mám hodně rajčata. A mám z nich radost. Abych si je uchovala přes zimu, zavařuju je. Je to snadné.

Zavařování rajčat je jednodušší než zavařování okurek nebo červené řepy. To už máme za sebou a spíž se nám zaplňuje skleničkami se zavařenou zeleninou a sušenými bylinkami. Zavařená rajčata jsou samozřejmě jiná než čerstvě utržená. Ale pokud rádi vaříte rajčatovou polévku nebo omáčky na těstoviny, budete za ně vděční. Moje nejmilejší jídlo jsou spaghetti pomodoro, takže se těším, že ušetřím za piksly s rajčaty. Protože letos budu mít vlastní.

  • Připravte si zavařovací půllitrové sklenice a vymyjte je v horké vodě.
  • Omyjte rajčata. Větší rozkrojte na polovic nebo na čtvrtky. Vkládejte je do sklenic až po okraj.
  • Okraj sklenice utřete čistou utěrkou a zavíčkujte.
  • Zavařujte ve vodě při teplotě 80°C asi 30 minut.

Rajčata, když mám úrodu, takhle zavařuju už pár let. Jsou měkká, snadno se z nich sloupne slupka a můžete si z nich uvařit téměř cokoli (kromě čerstvého rajčatového salátu). :-)

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 5/5 (1 hlas)


Související články