Věděli jste, že než se dostane ledový salát nebo drobné salátové lístky v plastové mističce, které prodávají v supermarketu, na váš stůl, mají za sebou v průměru 1 600 kilometrů a hodiny kodrcání v kamionu? Zrovna jsem takový salát dojedla. Byl výborný. Ale byl to jeden z posledních. Protože zelené listy už raší a brzy bude nová sklizeň: hlávkového salátu, špenátu, rukoly, mizuny nebo polníčku. Pojďte je taky pěstovat. Na záhonech, ve skleníku nebo v truhlíkách na balkoně!
Ty zelené listy rostou před očima. Včera docela prťavé. Dneska už zase moc velké. Asi nespočítám, kolikrát jsme k večeři chroupali špenátový salát. Čerstvý je nejlepší. Špenát dusím v těstovinové omáčce a vařím v polévce. A aby mi to nebylo v zimě líto, tak zamrazuju.
Loni jsme měli bohatou sklizeň špenátu a věřím, že se dočkáme i letos. Co jsme se navařili dobré špenátové polévky, těstovinových omáček a dalších špenátových dobrot. Pěstování špenátu je nenáročné. Jak na to?
Chcete si vypěstovat lahodný špenát pro přípravu chutných pokrmů? Tato listová zelenina se sytě zelenou barvou listů naštěstí není na pěstování nijak složitá. S trochou práce a dodržení doporučených postupů si na zahrádce můžete vytvořit úrodu špenátu vhodného téměř k celoroční sklizni.